Welkom op deze website

Deze website is speciaal in het leven geroepen om de mensen er bewust van te maken dat iedereen invloed uitoefent op het grotere geheel en dat ieder van ons het zaad der verandering in zich draagt.

De “steen in de rivier” draagt de energie van verandering.

Daarvoor hoeft de steen uiteraard niet letterlijk in de rivier te liggen, maar is deze omringd door de stroom des levens. Toegegeven, het lied van Bram Vermeulen, waar deze naam op is gebaseerd en dat mij heeft geïnspireerd, wordt vaak gedraaid tijdens begrafenissen. Op die manier laat men weten dat het leven van de overledene bijgedragen heeft aan een wezenlijke verandering in het leven van degenen die hij of zij achterlaat. Ik vind het een beetje droevig, dat dit feit pas erkend wordt bij het overlijden van die persoon. Daardoor wordt de steen een monument, terwijl de steen bij leven juist een rots in de branding kan zijn.

Heb je wel eens een steen in de rivier gegooid? Heb je je wel eens staan verwonderen hoe zelfs een klein steentje, met gemak in het water gegooid, een enorm effect kan hebben? Heb je wel eens staan kijken hoe het wateroppervlak hierdoor in beweging gekomen is, cirkels vormt? Eerst een kleine, daarna een tweede kleine terwijl de eerste groter wordt, daarna een volgende, en een volgende, en een volgende….net zo lang tot het wateroppervlak weer tot rust komt en de toestand weer hetzelfde lijkt als daar voor? Is dat ook zo? Is het zo dat wanneer de rimpelingen verdwenen zijn, de situatie hetzelfde is als daarvoor? Nee. Het totaal is veranderd. Het bevat een extra steen; JOUW steen.

Wanneer je je focus ergens op richt, zul je merken dat er zich in je omgeving kleine of grotere veranderingen voor doen. Soms zo subtiel dat je er zelf geen erg in hebt, maar voor anderen kan dit vrijwel meteen zichtbaar zijn. Ik merkte dat vanaf het moment dat ik de intentie voor deze site had opgevat, ik vrijwel dagelijks geconfronteerd werd met deze energie. Ze was zelfs zo nadrukkelijk aanwezig en de ontwikkelingen gingen zo snel, dat ik op een gegeven moment niet meer wist waar te beginnen. Ik heb mijn steen dus even laten 'bezinken'.

Toen ik op een gegeven moment in een boek las dat de energie van water zo sterk was dat het in staat was de steen 'uit te hollen' werd ik in eerste instantie een beetje geirriteerd, vanwege het vooroordeel dat hier uit leek te spreken. Ik had namelijk mijn focus op de steen gericht en nu kwam er iemand die mij vertelde dat er zoiets superieurs was als water. Ook dit heb ik laten bezinken.

Daar waar de steen een vast element vertegenwoordigt, en in staat is de loop van de rivier te veranderen, zal de rivier omgekeerd de steen van vorm veranderen. Alle elementen werken op elkaar in en vormen samen het Hier en NU. Het is slechts een kwestie van perceptie!

Wanneer je er bewust van geworden bent dat jij zowel de steen als de rivier kunt zijn, dat ieder element en iedere handeling die je uitvoert zijn invloed heeft op het Hier en Nu, zul je ook beseffen dat je dit zelfde Hier en Nu mede bepaalt. Ook al is dit niet zichtbaar in je huidge bestaan: het impliceert een enorme macht. De vraag is, wat doe jij met jouw macht? Wat is jouw steen en wat is zijn invloed op jouw individuele en de Universele levensstroom?

 
nopix
 
 
 

Steen in de rivier is onderdeel van diamental.org en diamental.nl