Diamental
 
 
Welkom op Linsky's Place
 
De stilte van de verdwenen bijen

bleu

tg

De stilte van de verdwenen bijen
Video: 'Silence of the Bees'

Linsky


‘Als de bijen verdwijnen, heeft de mensheid nog maar 4 jaar te leven!’
(Albert Einstein)

 

kl

In de winter van 2006 deed zich een vreemd verschijnsel voor, wat plaatsvond in talloze bijenkasten in het hele land en elders op de wereld. Zonder een spoor na te laten verdwenen miljoenen bijen uit hun korven.

Het werd voor het eerst in Amerika waargenomen. In meer dan 20 staten liep de bijenpopulatie in razend snel tempo terug. Miljoenen bijen verdwenen en niemand had er een sluitende verklaring voor. Normaal gesproken sterven er elke winter 10% bijen, dat is vrij normaal. Maar volgens de gegevens van bijenhouders in Amerika verdween er nu zelfs niet minder dan 70% van de bijen. Vele imkers maakten en maken zich dan ook ernstig zorgen.

De bijen verdwijnen dus gewoon zonder een spoor achter te laten. Ze vliegen uit hun korf en keren niet meer terug. De bijenkorven werden vol honing, met koningin en larven en al, in de steek gelaten. Bijen zijn echter sociale dieren, die volgens vaste gewoontes leven. Ze zullen hun koningin nooit zomaar achterlaten.

Met het verdwijnen bijen, een kostbare natuurlijke bestuiver van groenten en fruit, zijn miljarden dollars aan gewassen in gevaar en bedreigd onze wereld-voedselvoorziening. De gevolgen kunnen dramatisch zijn: de landbouw is grotendeels afhankelijk van bijen, die ervoor zorgen dat gewassen worden bevrucht.

‘Silence of the Bees’ is de eerste film die een diepgaande blik op de zoektocht werpt om te ontdekken wat er met de honingbij gebeurde.

De film gaat verder dan alleen maar het onopgelost mysterie te vertellen over het verhaal van de honingbij zelf en haar waardevolle impact op onze voeding, maar werpt ook een blik op wat er op het spel staat als honingbijen werkelijk verdwijnen en niet meer terugkeren.

Velen zijn overtuigd dat het HAARP-project, alsmede de wereldwijd gesproeide chemtrails oorzaak zijn van dit rampzalige gebeuren. Weer anderen wijten het aan ‘t gevolg van Colony Collapse Disorder (CCD). De aanwijzingen worden steeds sterker dat de straling door mobiele telefoons er iets mee te maken heeft.

Duits onderzoek toont in elk geval aan dat het gedrag van bijen absoluut verandert wanneer ze in de nabijheid van een elektriciteitsleiding wonen. En een onderzoek van Landau Universeit heeft aangetoond dat bijen niet naar hun korf terugwillen als ze er mobiele telefoons in de buurt zijn.

Hoewel wetenschappers al tientallen oorzaken onderzochten en interpretaties hebben bedacht, bleken die dus feitelijk nooit een sluitende verklaring te geven.

Helaas zonder Nederlandse ondertiteling,maar de film is best goed te volgen meet een beetje basiskennis van het Engels.

 

'Silence of the Bees'

 


Foto's

ty

 

ki

 

lo

 

oo

 

pp

 

ju

 

htg

 

 

Meer info:

http://www.kennislink.nl/publicaties/landbouwgif-nekt-bijenvolk

http://arizonaskywatch.com/

z

 

 

dia
Copyright en webdesign: diamental.nl