Diamental
 
 
Welkom op Linsky's Place
 
Hebben we de maan echt nodig?

bleu

nm

Hebben we de maan echt nodig?

Linsky

 

Al meer dan vier miljard jaar vergezelt onze maan de aarde op haar eenzame tocht rond de zon. Onze maan is onnatuurlijk groot. Geen andere planeet, de dwergplaneet Pluto wellicht uitgezonderd, heeft relatief een zo grote maan als de Aarde. Het gevolg: getijden en dergelijke. Hoe zou de aarde zich gedragen zonder maan? Het antwoord hieronder. De maan blijkt toch heel wat nuttiger dan velen zich realiseren…

De maan is zo'n bekende aanwezigheid in de hemel die de meesten van ons voor lief nemen. Maar wat als het niet waar het nu is? Hoe zou dat het leven van invloed zijn op aarde? Space wetenschapper en maan fanatieke dr. Maggie Aderin-Pocock verkent onze intieme relatie met de maan. Naast het orkestreren van de getijden, de maan bepaalt de lengte van een dag, het ritme van de seizoenen en zelfs de stabiliteit van onze planeet. 

Maar de maan is altijd in beweging. In het verleden was het dichter bij de aarde en in de toekomst het zal verder weg zijn. Dat is het nu perfect geplaatst zijn om het leven is puur geluk, een kosmische toeval. Met behulp van computer graphics te roepen tot grote getijden en de aarde draaien op zijn kant gezet, Aderin-Pocock smeekt ons om te kijken naar de maan opnieuw: om het niet te zien als een inert rock, maar als een belangrijke speler in het verhaal van onze planeet, verleden, heden en toekomst.


Do We Really Need the Moon?

 

 

 

Zie ook: 'UNIVERUM…ons Thuis!'

Met schitterende video's!

kk


Foto's

gg

 

 

ju

 

 

ki

 

 

mk

 

 

klo

 

 

olp

 

 

uyh

 

 

uj

 

 

yhg

 

 

z

 

 

dia
Copyright en webdesign: diamental.nl