Diamental
 
 
Welkom op Linsky's Place
 
'Islam: The Untold Story'

bleu

 

 

'Islam: The Untold Story'

Linsky

 Islam-documentaire van de buis na klachten

 

De Britse zender Channel 4 zal een herhaling van de controversiële documentaire 'Islam: The Untold Story' over de geschiedenis van de islam niet meer uitzenden nadat presentator en historicus Tom Holland dreigementen heeft ontvangen. In totaal ontvingen de makers zo’n 1200 klachten. 

Een woordvoerder van Channel 4: ’Rekening houdend met het veiligheidsadvies, moeten we met tegenzin zeggen dat een geplande uitzending van het programma is geannuleerd.'

De documentaire onderzoekt de oorsprong van de islam. Daarbij wordt gesteld dat er weinig bewijs is dat de profeet Mohammed daadwerkelijk bestaan heeft en worden er vraagtekens gezet bij de authenticiteit van veel van de verhalen in de Koran.

Holland stelt dat alles is gedaan om de ‘ de morele en beschavende macht van de islam tot zijn recht te laten komen en om dingen vanuit het perspectief van moslims te laten zien’.

 

Het resultaat is een buitengewoon detective verhaal.

Moslims en niet-moslims hebben traditioneel geloofd, dat de Islam werd geboren in het volle licht van de geschiedenis. Maar een groot aantal historici twijfelen echter dat vermoeden, en heeft vragen bij veel van wat de islamitische traditie  ons vertelt over de geboorte van de islam.

Als gevolg hiervan, vindt Tom zichzelf verwikkeld in wat, 40 jaar nu,  een ondergronds maar seismisch debat is: de vraag of, als moslims  altijd hebben geloofd dat de islam volledig geboren en gevormd in al haar fundamenten, of geleidelijk aan anders evolueerde gedurende vele jaren - en op een manier die moslims vandaag de dag misschien niet per se herkennen.

Dus wie was de historische Mohammed, en waar - zo niet van God - is wellicht de Koran, het heilige boek van de islam, eigenlijk vandaan gekomen?

http://mrctv.org/videos/islam-untold-story

 

z

 

 

dia
Copyright en webdesign: diamental.nl