Hoofdpagina I Onderwerpen I Site-info I Actueel I Linken en Adverteren I Linkpartners I Hongarije-Startpagina I Contact I Bookmark deze Rubriek
 
Rubrieken
 
Algemeen
Hongarije Algemeen
Klimaat in Hongarije
De Hongaarse Taal
Hongaarse Economie
Hongaarse Identiteit
Hongaarse Cultuur
Huis in Hongarije
Vakantie in Hongarije
Stad & Streek
Flora & Fauna
Kunst & Cultuur
Traditie & Religie
Eten & Drinken
Literatuur
Diversen
 
Advertentie
Expat Handboek
Bungalow net
Album printer-De leukste foto's in een album
Je favoriete foto op canvas
Ik mis alleen de HEMA
Hongarije.diamental.nl
Algemene informatie over Hongarije

Ik wil een heel volk niet over één kam scheren, maar op dit gedeelte van de site probeer ik een globaal beeld te scheppen van de Hongaarse identiteit, cultuur, economie en taal. Streekgebonden Informatie vindt u in de rubriek Stad & Streek.

Hongarije ligt in Centraal-Europa, in het Karpaten-bekken. Het land kan in feite geografisch worden opgedeeld in drie verschillende delen; Nagy Alföld (Grote Laagvlakte) ten oosten van de Donau, Dunántúl (Transdanubië) ten westen van de Donau en de Kis Alföld (Kleine Laagvlakte) in het noordwesten van Hongarije.

Hongarije is ongeveer 2,5 x zo groot als Nederland, en heeft ongeveer de helft aan inwoners. Het land heeft een rijke geschiedenis, waarvan de Romeinse monumenten, de Turkse gebouwen, de kleine middeleeuwse kerken, prachtige basilieken en fraaie kastelen getuigen. Maar liefst 8 lokaties in Hongarije staan op de lijst van werelderfgoed (UNESCO) vermeld, waaronder drie natuurlijke lokaties.

Naast de culturele- en historische- is Hongarije ook bijzonder rijk aan natuurschatten, zoals de Nationale Parken en de vele warmwaterbronnen en kuuroorden. Bezoekers van Hongarije kunnen hun hart ophalen aan de monumenten, musea, evenementen, folkloreprogramma's en concerten die regelatig in tal van kerken en kastelen worden gegeven.

Ook op culinair gebied heeft Hongarije heel wat te bieden. Iedere streek heeft zijn eigen regionale specialiteiten en vele evenementen staan ook met eten en wijn in verband, zoals de graan- en wijnoogstfeesten. Daar blijkt uit hoe belangrijk de rol is die goed eten en lekkere wijn bij de Hongaren speelt. Hongarije heeft maar liefst 22 wijngebieden en is beroemd om de zgn. "Hungarica"; wijnen die alleen in Hongarije worden gemaakt.

Typisch Hongaars zijn de producten van volkskunstenaars; keramiek, handgeschilderd porselein, kristal, kant, geweven kleden en borduurwerk.

Naast al deze typisch Hongaarse attracties, laat de westerse invloed al duidelijk stempel gelden. Sinds Hongarije een EU land geworden is, zijn er steeds meer artikelen te vinden met een Hollandse omschrijving en/of gebruiksaanwijzing. Tegenwoordig schieten de grote winkelcentra uit de grond, en zijn vanaf de tolwegen zijn aan de rand van de steden grote supermarkten te vinden, waar vrijwel alle Europese artikelen te verkrijgen zijn.Advertentie
Linkpartner
Vakantie in Hongarije online boeken
Adverteren op deze site
Maak je eigen kaarten met kaartje2go
Last minute vakanties
Effe weg _ Supervoordelige busreizen
cheap tickets _ goedkope vliegreizen
A&A Tolken en vertalen
Google
 
Web diamental.nl
 
Copyright en webdesign: diamental.nl