Dermatomyositis
Logo van hart4elkaar
Troostgeschenk - wanneer woorden tekort schieten
 
Dermatomyositis.nl

Medicijnen bij Dermatomyositis

Beschrijving van medicijnen op deze site zijn slechts bedoeld om een informatief beeld te scheppen. Ik heb er alleen informatie in opgenomen die (eventueel) in relatie staat tot het ziektebeeld op deze site. De informatie is dus geenszins bedoeld ter vervanging van informatie van apotheek of dokter.

Op dit gedeelte van de site vindt u de informatie die ik gevonden heb over bepaalde medicijnen. Bij het verzamelen van de informatie graaf in nogal diep. Ik zet de gevonden informatie naast elkaar om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, zet het eventueel om in begrijpbare taal, en gebruik er uit wat op de ziekte van toepassing is.

Ik wil hierbij benadrukken dat ik ook afhankelijk ben van de informatie die ik versplinterd op internet tegenkom en dat deze verzameling van informatie alleen bedoeld is als achtergrondinformatie bij het ziektebeeld Dermatomyositis. De informatie die ik opzoek staat dan ook in verband met de medicatie van mijn kleindochter.

Wanneer het gebruik van een van de medicamenten vragen oproept of onvolledig is, raad ik aan om zelf op onderzoek te gaan. Stop nooit de toediening van de medicatie naar aanleiding van de voorgeschotelde informatie, en zeker niet zonder overleg met de behandelend arts.

Wees wel alert! Door het opzoeken van informatie ben ik er namelijk achter gekomen dat bepaalde medicijnen bij onze Es verkeerd toegediend werden, terwijl juist bij deze medicijnen de manier van toediening van uitermate groot belang is. Zowel vanuit het ziekenhuis als bij de apotheker werd voorbij gegaan aan het feit dat de medicijnen nuchter ingenomen moesten worden. En tegelijkertijd werd de dosis steeds verhoogd omdat de medicijnspiegel telkens niet goed was, wat m.i. resulteerde in ongewenste bijwerkingen en het uit spugen van de medicatie.

En dat op een tijdstip dat er ironisch genoeg een reclamecampagne op TV gevoerd werd, waarin werd gezegd "Medicijnen werken niet vanzelf, je moet ze wel op de juiste manier innemen".


 

Animatie van het Dermatomyositis logo
dematomyositis
Actie rode neuzen opzetten
Ronald McDonald Kinderfonds
CliniClowns
Album printer-uw leukste foto's in een album
Je favoriete foto op canvas
Maak je eigen kaarten met kaartje2go
 

Deze site is onderdeel van diamental.nl