Dermatomyositis
Logo van hart4elkaar
Troostgeschenk - wanneer woorden tekort schieten
houten speelgoed al vanaf 1 euro
 
Dermatomyositis.nl

Leuke Dingen

Zoals ik in het artikeltje 'leuke dingen' in de rubriek Es-Specials al aangaf, gebeuren er rond het ziek-zijn ook leuke dingen. Dingen die als positief ervaren worden en broodnodig zijn voor de geestelijke balans. Zoals Patch Adams, de geestelijke vader van de Cliniclowns reeds in de jaren zestig naar voren bracht, kan de gezondheid van een persoon niet apart gezien kan worden van de gezondheid van zijn familie, de gemeenschap en de wereld. Hoewel hij nog steeds strijd voert tegen de gevestigde medische zorg, wordt dit aspect van zijn benadering in ieder geval al op grote schaal toegepast.

Op het moment dat we vol spanning op de uitslag van de spierbioptie zitten te wachten en onze kleine meid 'stabiel' is, maar de vooruitgang nog steeds op zich laat wachten, mijn dochter oververmoeid en gestresst is, en ik min of meer met mijn handen in het haar zit omdat ik momenteel niets kan doen voor ze om het lichter te maken, leek het moment aangebroken om me even op de positieve dingen te richten.

Op dit gedeelte van de site wil ik daarom ingaan op de dingen die Ashley leuk vindt, zoals een bezoekje van de Cliniclowns, het knutselen met de spelleiding, bezoekje aan de snoezelkamer, het winnen van een kleurwedstrijd, stichting ‘doe een wens’, verpleegsters zoals Lilian en Herma (die op een gegeven moment zelfs zo ver ging dat ze een luier op haar hoofd zette....

Kortom een scala aan gebeurtenissen die door kinderen zo positief ervaren worden dat ze even kunnen genieten. Vaak lees je dat ze "even hun ziek-zijn kunnen vergeten", maar helaas werkt het zo niet, omdat juist op dit soort momenten de werkelijkheid zich twee keer zo hard opdringt bij de wetenschap dat deze belevenissen eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn en vaak worden beperkt door de omstandigheden.

Okt 2007


 

Animatie van het Dermatomyositis logo
dematomyositis
Actie rode neuzen opzetten
Stichting doe een wens
fotoproduct 4 U - digitale foto's direct in een album
Ronald McDonald Kinderfonds

Deze site is onderdeel van diamental.nl