Stap voor stap van wens naar werkelijkheid

Het geheim van de Kabbala
Geert Kimpen

Uitg. Magazinez


Boekrecensie door W.M.F. Leuver

 

 
 

 

Stap voor stap van wens naar werkelijkheid is het kleinste boekje dat ik tot nu toe heb gerecenseerd, en ondanks het feit dat het een soort van ’werkboekje’ is, heb ik het in één ruk uitgelezen.

Over het algemeen genomen ben ik niet zo gek van 'sprituele' werkboekjes. Ze halen vaak het boek naar beneden, en vanuit het standpunt dat wij wat te leren hebben ziet de schrijver vaak kans om aan te tonen dat ze hun eigen boek niet begrijpen. Ze komen vaak belerend over en laten me achter met een onbevredigend gevoel waarbij ik moet waken om ‘het kind niet met het badwater weg te gooien’. Een goed boek vertelt zijn eigen verhaal, zonder dat er een aflevering voor ‘dummies’ op hoeft te volgen, dus ik heb even een aarzeling gevoeld bij het aanvragen van dit recensie-exemplaar.

Het feit dat dit boekje niet zozeer ontstaan is uit de wens van de schrijver om zijn boek nog even toe te lichten, maar naar aanleiding van de vele positieve reacties op zijn lezingen, haalde mij over de schreef en ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb, zodat ik nu met een vreugdevol gevoel achterblijf. Geert (zijn boekje) is een duidelijk geval van de ‘uitzondering die de regel bevestigt’.

'De Kabbalist' was een goed boek, dat ik met al zijn wijsheden de zelfs moeite waard vind om meerdere malen door te nemen. Ik heb destijds in mijn recensie al aangehaald dat 'De Kabbalist' een boek was dat je niet zomaar schrijft, en dat ik met die opmerking niet ver naast de waarheid zat, wordt min of meer bevestigd in dit veelzijdige boekje.

Het boekje is aan de ene kant een beschrijving van de manier waarop 'De Kabbalist' tot stand gekomen is, en aan de ander kant een leidraad tot het vervullen van je eigen wens. Het is geschreven op een luchtige, nuchtere en duidelijk wijze waarbij ook de negatieve ervaringen niet geweerd worden. Het is doorspekt met de wijsheden die me in 'De Kabbalist' al zo aanspraken en waar ook de gelijknamige website mee doorspekt is. Het boekje heeft geen belerende maar vreugdevolle ondertoon, en begeleidt je stap voor stap (zoals de titel al aangeeft) liefdevol maar vrijblijvend.

De tien hoofdstukken waarin het boekje is onderverdeeld, zijn genoemd naar de tien Wetten van Creatie, gebaseerd op de Kabbala. Niet te verwarren met aardse wetten, maar vormen van energie ofwel Wetmatigheden. Op deze wetmatigheden zijn ook de symbolische opdrachten gebaseerd, die in het eerste gezicht niets met je wens te maken hebben, maar wel elpen en je kracht, focus en intentie te richten en je wens zo de juiste scheppingskracht mee te geven.

Het spreekwoord ‘don’t judge a book by it’s cover’ (beoordeel het boek niet op zijn uiterlijk) is hier volledig toepasbaar! In eerste instantie komt het boekje een beetje goedkoop over, en dan heb ik het over de kwaliteit van het papier waarop het gedrukt is. Aan de andere kant maakt de ‘styling’ een hoop goed, en laten we eerlijk zijn; juist de kwaliteit van het papier nodigt uit om je wens ook werkelijk op (dit) papier te zetten! Het boek wordt gepresenteerd als een cadeautje bij Happinez, en Happinez (blijdschap) is ook precies wat dit boekje uitstraalt; een uitstekende combinatie dus.


Omdat dit boekje niet 'zomaar' een boekje is, maar een boekje dat iets ‘met je doet’ wil ik van deze gelegenheid meteen gebruik maken om te vertellen wat dit boekje met mij ‘gedaan heeft’.

Hoewel ik veel dingen herken, zoals de fascinatie voor boeken, mijn eerste ‘roman’, geschreven op zeer jonge leeftijd en mijn vele pogingen om de ervaringen van mijn schreden op het spirituele pad in (onafgemaakte) boekvorm te gieten, besef ik in tegenstelling tot Geert dat het mijn diepste wens niet is een boek te schrijven. Door zijn verhaal besef ik dat ik niet door diezelfde zielenintensiteit gedreven word. In feite heb ik door middel van Diamental mijn invulling al gevonden. Ik herkende de energie waar Geert in dit boekje over spreekt en zag in een flits hoe de belangrijke dingen in mijn leven zich op die manier gemanifesteerd hebben.

Vandaag is het exact vier jaar geleden dat Harrie en ik getrouwd zijn en daarmee is mijn grootste wens van dit leven in vervulling is gegaan, namelijk een partner waarmee ik lief en leed kan delen en daarnaast volledig mijzelf kan zijn! Een relatie waarvan ik altijd ‘geweten’ heb dat die voor mij weggelegd was en die pas kwam op het moment dat ik met minder geen genoegen meer nam. Ik voel me beschermd en geliefd en daardoor gesteund in de moeilijke processen die met en rondom mij plaatsvinden. Ik prijs me gelukkig met mijn leven. Voor mij was dit dus niet zozeer een leerboekje maar een feest van herkenning.

Ik heb een stukje van mijn verwondering teruggekregen. Niet alleen door het lezen van dit boekje, maar ook door het staaltje van Kosmische timing, dat het lezen van het boekje gelijk viel met de herinrichting van onze site en het besluit mijn Xanthe-artikelen ook hierin een plaatsje te geven. Daardoor was ik min of meer ‘gedwongen’ ze nogmaals door te lezen. Deze artikelen waren onderdeel van het ontwikkelingsproces waar ik toen doorheen ging, net als de aquarellen en vele gedichten.

Aangekomen bij de tekst ‘We gaan op zoek naar JOUW wens’ voelde ik een leegte omdat ik ECHT niets kon bedenken. Alles wat ik eventueel kon bedenken had te maken met de mensen om mij heen, maar die poot werd meteen onder me weggezaagd met het zinnetje ‘Zij moeten hun eigen wensen tot leven brengen’.

Omdat ik een recensie-exemplaar in mijn handen had besloot ik verder te lezen en de wens te laten voor wat het was. Het grappige wat er toen gebeurde is dat ik, terwijl ik aan het lezen was het boekje 'zag' veranderen in een ander boekje; een boekje met dezelfde uitstraling, maar met mijn gedichten, waarbij de aquarellen onderdeel van de lay-out waren. Misschien de volgende bijlage van Happinez???!!!


'Stap voor stap van wens naar werkelijkheid' wordt gepresenteerd als een 150 pagina’s tellend boekje, en vanaf 15 juni als bijlage bij het zomernummer van het blad Happinez aangeboden. In de boekhandel is het alleen als combinatie verkrijgbaar, maar via de website www.dekabbalist.nl kunt u het ook los bestellen.

 
 

Voor wie niet kan wachten: Een aantal gedichten staan te lezen op mijn Xanthe-site: xanthe.diamental.nl


Terug naar Menu