Her-inneren
Steve Rother & de Groep

Een Handboek voor Menselijke Evolutie

Boekrecensie door W.M.F. Leuver

 

 


Het meest welkom zijn de geschenken die hun waarde ontlenen aan de persoon van de gever. (Ovidius)

Deze spreuk kwam mij als eerste naar boven op het moment dat ik me, volkomen verward achter mijn computer plaatsnam om een aantal van de gedachten die door mijn hoofd spookten aan het digitale net toe te vertrouwen. Oorzaak van deze verwarring ligt in het feit dat ik probeerde onderscheid te maken tussen de gevoelens in het boek, die ik me eigen kan en wil maken, en de gevoelens van weerstand die ik in hetzelfde boek ervaarde.

Gelukkig heeft de Groep een groot gevoel voor humor, want ik hoor ze bijna lachen als ze op me neerkijken om te zien hoe ik me (alweer) uit een zelfgeschapen, lastig parket tracht te halen. Zoals gewoonlijk heb ik me namelijk weer in een positie weten te wurmen, waar ik, met het sterrenbeeld tweelingen, regelmatig in terecht kom; Ik heb me geroepen gevoeld (en door het verkrijgen van een recensie-exemplaar min of meer verplicht) om een recensie (=beoordeling) te schrijven over een boek, waarin het loslaten van oordeel hoog in het vaandel staat.

Ironisch genoeg voorziet het boek ook in de oplossing; "Je kunt (hier) alleen evenwicht in vinden door je eigen energie niet uit het oog te verliezen. Je verbinden met je eigen energie is de enige manier om je plaats te vinden in deze veranderende dimensies van tijd."

De verwarring was niet geheel en al uit de lucht gegrepen, omdat het boek voor mijn gevoel uit twee verschillende delen bestaat. Het eerste deel draagt de energie van de overgang van plan A naar plan B, om maar in de stijl van het boek te blijven. Hetbestaat uit de channelingen, beter bekend als de 'bakens van licht', die deze overgangsenergie in zich dragen. Mensen die nog midden in dat overgangsproces zitten, zullen zich prettig voelen bij de uitspraak dat je "als het je smaak niet is, het moet laten voor wat het is en het zonder oordeel los moet laten". In dit geval is dat waarschijnlijk ook wel het beste.

In het tweede gedeelte van het boek spreekt de Groep over een 'fantoomdood'. Als je wilt weten wat dat betekent, moet je het boek maar lezen, dan kun je meteen ook zien dat het boek ook een soort van fantoomdood doormaakt. Grappig genoeg vindt dat plaats in hoofdstuk 13, dat 'Thuis' heet, maar 'overgang' (dood) als thema heeft.

Vanaf hoofdstuk 14, dat ook heel symbolisch 'De Tweede Golf' heet, kunnen we mee resoneren op de energie van plan B, die zich momenteel in de buitenwereld duidelijk aan het manifesteren is. Onder het motto van 'Terugkeer naar kracht', vind men hier een groot aantal handvaten om zich staande te houden in deze toch wel chaotische periode, waarin oude overtuigingen (=energie) plaats moeten maken voor de nieuwe trillingsenergie.

Een van de (vele) paradoxen is de stelling dat entiteiten die Steve channelt aangeduid worden met "De Groep", om geen labeltje op de boodschapper te plakken, maar dat ze verderop in het boek toch 'gelabeld' worden door aan te geven dat het hier om de familie van Michaël gaat. Iets dat ik alleen kan bevatten als het hier niet om de naam zelf, maar om de betekenis van de naam gaat; "Wie is als God?", of de betekenis uit de oudheid: "groot".

Het zijn paradoxen als deze, die er voor zorgen dat het onmogelijk is om de volledige inhoud van het boek zonder slag of stoot aan te nemen en er voor zorgen dat men in de gelegenheid wordt gesteld om te doen wat er in het boek gesuggereerd wordt en op de voorkant geschreven staat; Her-inneren. Maar wel op eigen kracht!

Waar ik ook nog even aandacht aan wil besteden, is het gebruik van het woordje oordeel, dat nogal verwarrend kan werken. Oordeel betekent nl. 'een mening vormen', en daar is niets mis mee. Oordeel betekent echter ook 'rechtspreken'. In deze context spreken we meer over een waarde-oordeel, een mening waar een bepaalde veroordeling uit spreekt. En daar moeten we mee oppassen.

Terecht schrijft "De Groep' dan ook, "Begrijp alsjeblieft dat we met dezelfde woorden verschillende boodschappen doorgeven en dat wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd als complexiteit. Klamp je alsjeblieft niet vast aan de individuele betekenis van elk woord, accepteer liever de totale boodschap wanneer die je hart raakt met de her-inneringen aan Thuis.

Op dit moment besluit ik graag met de woorden waarmee ik begon
en aanvaard dit boek dan ook als een cadeautje van Thuis.


Boek bestellen? Klik hier...

Uitg. 2001 Akasha ISBN: 90-73798-69-8, NUGI 626


 

De schrijver van dit boek heeft ook een nederlandstalige website, waarop de maandelijkse boodschappen van de Groep zijn te vinden: www.lichtwerker.com


Terug naar Menu